Genre Dag Zoek  
 

Robotdocu Ik ben Alice

In het kader van Nederland Leest 2017 staat in november ook bij de Bibliotheek Utrecht het thema robotica centraal. In 2015 liet de documentaire Ik ben Alice van Sander Burger de gemoederen niet onbedaard. Drie oude, alleenstaande vrouwen krijgen opmerkelijk bezoek: bij wijze van proef wordt zorgrobot Alice een tijdje in huis geplaatst.

Vertoningsdata
vr 17 nov 19:30 de centrale bibliotheek Details
 

Aan de slag met robots

Kom naar ons Laboratorium om te experimenteren met eenvoudige Robotica. Workshop voor ouders en kinderen samen.
Leeftijd 8 - 12 jaar.

Vertoningsdata
zo 19 nov 14:00 de centrale bibliotheek Details Uitverkocht
vr 24 nov 15:30 de centrale bibliotheek Details Uitverkocht
 

Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes door Helga Huisjes (Overvecht 2017)

Helga Huisjes leest voor uit een babyboekje. Daarna zingt ze samen met de kinderen en ouders liedjes bij het verhaal. Kom naar de Bibliotheek overvecht en doe mee! Leeftijd 0 - 2 jaar.
Vertoningsdata
wo 22 nov 10:30 de bibliotheek overvecht Details Reserveren
 

Robotdialoog

In het kader van Nederland Leest 2017 staat in november ook bij de Bibliotheek Utrecht het thema robotica centraal. Een expert van de firma robotExperience vertelt over de robotica die wij nu – gezien en ongezien – in ons dagelijkse leven gebruiken. Ook schetst de spreker ons de mogelijke toekomstscenario’s voor.

Vertoningsdata
wo 22 nov 19:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Gekleurd Utrecht (niet) welkom

Een pop up gesprek in bibliotheek Hoograven. Programma: column van Ali Amghar, gesprek o.l.v. Yassine Beqqali en Patrick van der Hijden, nabespreking opbrengst.

Vertoningsdata
za 25 nov 12:30 de bibliotheek hoograven Details Reserveren
 

Liedjes op schoot

Wegens overweldigend succes opnieuw speciaal voor de allerkleinsten en hun ouders  Niki Jacobs en Pieter Jan Cramer met de mooiste wiegeliedjes, slaapliedjes en kinderliedjes uit alle windstreken. Leeftijd: baby's tot 18 maanden

Vertoningsdata
zo 26 nov 10:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
zo 26 nov 11:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Zing Nederlands met me!

Een taal leren door te zingen is leuk, het verbroedert en helpt ook om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten! Zing samen met nieuwe bewoners en geboren Nederlanders een uur lang verschillende oude en nieuwe Nederlandstalige popliedjes. Gewoon omdat het gezellig  is! Iedereen die Nederlands wil leren en/of lekker uit volle borst wil zingen is welkom.
Voorzanger is Helga Huisjes,  Jeroen Schipper begeleidt op vleugel en de Bibliotheek zorgt voor liedteksten en een drankje! Goed kunnen zingen is geen vereiste, plezier in zingen wel! Wel graag even reserveren!
Vertoningsdata
zo 26 nov 15:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
zo 24 dec 15:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes door Helga Huisjes (Hoograven 2017)

Helga Huisjes leest voor uit een babyboekje. Daarna zingt ze samen met de kinderen en ouders liedjes bij het verhaal. Kom naar de Bibliotheek Hoograven en doe mee!

Vertoningsdata
di 28 nov 10:30 de bibliotheek hoograven Details Reserveren
 

Voorleespiet

Voorleespiet leest voor uit het Schoenboekje “Muziek voor oma” geschreven door Tosca Menten.  Pssstt.  Deze VoorLeesPiet houdt ook heel veel van dansen & Pieten hebben altijd cadeautjes bij zich. Ook VoorLeesPieten!!! Leeftijd 3 - 6 jaar

Vertoningsdata
wo 29 nov 15:30 de bibliotheek hoograven Details Reserveren
wo 29 nov 15:30 de bibliotheek kanaleneiland Details Reserveren
wo 29 nov 15:30 de bibliotheek overvecht Details Reserveren
wo 29 nov 15:30 de bibliotheek parkwijk Details Reserveren
wo 29 nov 15:30 de bibliotheek vleuterweide Details Reserveren
 

Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes door Helga Huisjes (Parkwijk 2017)

Helga Huisjes leest voor uit een babyboekje. Daarna zingt ze samen met de kinderen en ouders liedjes bij het verhaal. Kom naar de Bibliotheek Parkwijk en doe mee!

 

 

 

 

 

Vertoningsdata
za 2 dec 10:30 de bibliotheek parkwijk Details Reserveren
 

Kidscollege Speurhonden aan het werk!

Adjudant Willy Stevens komt vertellen over de speurhonden die bij Defensie worden ingezet bij reddingsoperaties over de hele wereld! Leeftijd 8 - 12 jaar

Vertoningsdata
zo 3 dec 15:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Tosca Menten leest voor uit “Muziek voor oma”

Tosca Menten leest voor uit het door haar geschreven Schoenboekje “Muziek voor oma “. De dansende Voorleespiet is er ook bij en heeft voor ieder kind een cadeautje bij zich. Leeftijd 3 - 6 jaar.

Vertoningsdata
zo 3 dec 15:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Verhaalatelier: voorlezen & beelden bouwen

Tijdens het verhaalatelier in de Centrale Bibliotheek wordt iedere maand een bijzonder prentenboek voorgelezen. Ter ondersteuning van het verhaal volgt na het voorlezen een creatieve opdracht.
Vertoningsdata
zo 10 dec 13:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren
zo 10 dec 15:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Wintergasten Agnes Jongerius

Wintergasten Utrecht is een serie gesprekken met bevlogen Utrechters. Aan de hand van zelfgekozen beeld- en boekfragmenten vertellen zij over hun leven en inspiratie. Agnes Jongerius bijt het spits af. Zij is de eerste gast van de Bibliotheek Utrecht in de tweede serie Wintergasten. Aan de hand van zelfgekozen beeld- en boekfragmenten vertelt zij over haar drijfveren en inspiratie. Presentatie: Heinz Schiller.
Vertoningsdata
zo 10 dec 19:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Gekleurd Utrecht (niet) welkom (Overvecht)

Pop-up gesprek over uitsluiting en saamhorigheid. Programma: inloop met koffie/thee/lekkers, column van Ali Amghar (o.v.b.), gesprek o.l.v. Yassine Beqqali en Patrick van der Hijden, nabespreking opbrengst.

Vertoningsdata
do 14 dec 18:00 de bibliotheek overvecht Details Reserveren
 

Groot Dictee over Utrecht

Talenwonders kunnen zich nu buigen over het Groot Dictee in de Bibliotheek Utrecht. Het dictee van ongeveer 300 woorden heeft als thema de stad Utrecht en wordt geschreven door Arthur Japin. Het dictee wordt voorgelezen door de Utrechtse dichteres/winnares van vele Poetry Slams Ellen Deckwitz.
Vertoningsdata
za 16 dec 20:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Maak je eigen kerstbal of kerststerretje met de 3D print pen!

Kom naar ons Laboratorium. Met de 3D print pen kun je de meest bijzondere kerstballen/kerststerren maken. Doe je mee? Leeftijd vanaf 7 jaar.

Vertoningsdata
zo 17 dec 14:00 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Wapperkids- voorlezen met gebaren (Hoograven)

Wapperkids maakt samen met kinderen en ouders verhalen uit boekjes levend met gebaren. Ouders en kinderen doen actief mee. Leeftijd 0 - 2 jaar.

Vertoningsdata
di 19 dec 10:30 de bibliotheek hoograven Details Reserveren
 

Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes door Helga Huisjes (Kanaleneiland 2017)

Helga huisjes leest voor uit een babyboekje. Daarna zingt ze samen met de kinderen en ouders liedjes bij het verhaal. Kom naar de Bibliotheek Kanaleneiland en doe mee! Leeftijd 0 - 2 jaar.
Vertoningsdata
wo 20 dec 10:30 de bibliotheek kanaleneiland Details Reserveren
 

Virtual Reality Boekfiguren

Er zijn beroemde boekfiguren verstopt in de Bibliotheek, die je met je eigen ogen niet kunt zien. Kom een Virtual Reality bril bouwen om op avontuur te gaan en ze allemaal te ontdekken. Spot Harry Potter, achtervolg Minoes en sta oog in oog met Dummie de Mummie. Leeftijd 7 - 12 jaar.

Vertoningsdata
vr 22 dec 15:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

De Sneeuwman: het boek, de film & een kleurplaat

De Sneeuwman is misschien wel het mooiste winterprentenboek ooit. Deze klassieker van Raymond Briggs is ook verfilmd en vaak bekroond. Bibliotheek Utrecht vertoont deze korte animatie eenmalig op het grote doek. Natuurlijk lezen we ook het boek samen. Achteraf nagenieten met een kerstkransje en een kleurplaat. Neem je ouders mee! Leeftijd 2 - 4 jaar. 
Vertoningsdata
wo 27 dec 10:45 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Wiplala: het boek, de film & de special effects

Wiplala, wie kent hem niet? In de jaren ’50 uit de pen van Annie M.G. gekropen en hup, bijna 60 jaar later, zo via de bladzijde hop op het witte doek. Voor één keer vertoont de Bibliotheek Utrecht deze avonturenfilm op het grote doek. Leeftijd 6 - 9 jaar.
Vertoningsdata
wo 27 dec 13:45 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

De Boskampi's: van het boek naar de film

Eerst was er het boek: De Boskampi’s van Marjon Hoffman. Toen was er een tijdje niets. En toen was er de film van het boek: De Boskampi’s, op het Cinekid festival uitgeroepen tot de beste Nederlandse familiefilm van 2015. Leeftijd 8 - 12 jaar.

Vertoningsdata
do 28 dec 13:45 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Baby’s houden van boeken! Muzikale verhaaltjes door Helga Huisjes ( Centrale Bibliotheek 2017)

Helga Huisjes leest voor uit een babyboekje. Daarna zingt ze samen met de kinderen en ouders liedjes bij het verhaal. Kom naar de Centrale Bibliotheek en doe mee! Leeftijd 0 -2 jaar.

Vertoningsdata
vr 29 dec 10:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Wintergasten Ramon Beuk

Wintergasten Utrecht is een serie gesprekken met bevlogen Utrechters. Ramon Beuk is topkok, culinair ondernemer en schrijver van columns én kookboeken. Deze veelzijdige Surinaamse Utrechter is de tweede gast van de Bibliotheek Utrecht in de serie Wintergasten. Aan de hand van zelfgekozen beeld- en boekfragmenten vertelt hij over zijn drijfveren en inspiratie. Presentatie: Heinz Schiller.
Vertoningsdata
zo 14 jan 19:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren
 

Wintergasten Jean van de Velde

Wintergasten Utrecht is een serie gesprekken met bevlogen Utrechters. Jean van de Velde is filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn laatste film Bram Fischer is onlangs met twee Gouden Kalveren bekroond. Van de Velde is de derde en laatste gast van de Bibliotheek Utrecht in de serie Wintergasten. Aan de hand van zelfgekozen beeld- en boekfragmenten vertelt hij over zijn drijfveren en inspiratie. Presentatie: Heinz Schiller.
Vertoningsdata
zo 11 feb 19:30 de centrale bibliotheek Details Reserveren